Rulada cocos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cocos

Ingrediente

  • Ne trebuie:
  • 1 l lapte
  • 6 lg faina
  • 2 z. vanilat
  • 12 lg zahar tos
  • 3 oua, 1 pc de unt
  • 100 gr nuca cocos
  • 100 gr nuca
  • 250 ml frisca hulala
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

O fac deseori ptr. ca in afara faptului ca e delicioasa, se face si rapid!

Se face o crema de vanilie asa:

-se amesteca faina cu 100 ml lapte..

-laptele se fierbe , apoi adaugati laptele cu faina, z. vanilat, zaharul tos, ouale batute,sare si amestecati tot timpul sa nu se prinda.

-cand se ingroasa, dati la racit, iar cand se mai raceste puneti pachetul de unt si omogenizati bine

Bateti frisca cu laptele, conform instructiunilor de pe ambalaj .

Caramelizati nuca cu zaharul, apoi zdrobiti-o.

Pe o tava presarati nuca de cocos in strat mai gros, cca 5 mm, in forma dreptunghiulara

Turnati crema de vanilie peste nuca de cocos, si intindeti cu grija .

Apoi intindeti pe crema de vanilie un strat de frisca si presarati nuca caramelizata.

Taiati straifuri , si rulati, ajutandu-va de o furculita.

Aceasta reteta am gasit-o pe bucataras.ro, postata de Gaby. Multumim ptr. reteta e super delicioasaaa!

Asezati ruladele invers pe platou, dati la rece 2 h, apoi serviti!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise