Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Ingrediente

  • 50 gr de orez(nu basmati)
  • 1-1,5 l lapte
  • zahar
  • apa de trandafiri
  • vanilie
  • scortiosara
  • dulceata de cirese sau visine
  • 1 pahar de fistic,alune sau nuci tocate marunt

Mod de preparare

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe sa fiarba si bobul sa infloreasca,adaugati laptele si zaharul dupa gust.Lasati la fiert si cu atentie sa nu dea in foc.Cand este gata,adaugati scortisoara pulbere,zahar vanilat si doua trei linguri de apa de trandafiri,dupa care amestecati si adaugati in castronele,dati la rece 1 ora si la servire adaugati pe deasupra dulceata si fistic,alune sau nuci pisate....si pofta mare !

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise