Rosti de cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ou
  • 2 linguri amidon
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Razuim cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam cartofii cu sare si ii lasam 5 minute, apoi ii scurgem bine de apa si ii stergem cu un prosop de hartie sau textil.

Adaugam oul batut, ustoroiul pisat, patrunjelul tocat marunt, piperul si amidonul. Amestecam bine.

Incingem uleiul intr-o tigaie si punem cate o lingura din compozitie, aplatizand foarte bine. Se prajesc la foc mediu cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Sunt bune simple sau ca si garnitura.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise