Se oparesc rosiile si se cojesc. La 12 dintre ele li se taie capacelul si apoi se scobesc usor cu o lingurita. Se da un praf de sare in interiorul lor si se lasa sa se scurga cu gura in jos, pe hartia absorbanta. Celelalte 8 rosii se taie cubulete, dupa ce s-au indepartat semintele (prin apasare). Se curata ceapa si se toaca marunt, iar frunzulitele de busuioc se taie fasii. Se pun rosiile taiate, ceapa si busuiocul intr-un castron, se toarna peste ele zeama de lamaie si uleiul, se adauga putina sare si se amesteca bine. Cu compozitia astfel preparata se umplu rosiile scobite, se pipereaza si se pun la loc capacelele. Se orneaza cu frunzulite de busuioc si se servesc asa, proaspat pregatite, pe un strat de salata verde.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise