Tai ceapa marunt, o calesti putin in ulei si adaugi orezul spalat si scurs bine. Mai calesti putin pentru ca orezul sa devina sticlos, apoi adaugi cate putina apa calda si lasi orezul sa fiarba si sa se umfle pana este aproape gata. Inchizi focul si adaugi stafidele, nuca prajita macinata, cate putin piper si sare, scortisoara si 2 linguri de zahar.
Speli rosiile, le decupezi cate un capacel, fara sa-l desprinzi de tot, le scoti miezul cu lingurita si le asezi cu gura in jos, ca sa se scurga sucul. Umpli apoi rosiile cu orezul racit si le acoperi cu capacelele decupate.
Toci miezul rosiilor si il pui la fiert cu putin zahar si un praf de sare. Torni sosul obtinut intr-o forma de sticla termorezistenta si asezi rosiile umplute. Presari peste rosii 1 lingurita de zahar si dai forma la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Servesti rosiile cu patrunjel tocat presarat deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise