Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.
Se aseaza cateva felii - una langa alta - pe un platou mic si ingust si se presara cu sare si piper dupa gust. Peste rosii se pune un strat de rondele de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce se termina rosiile si ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, peste folie se pune o greutate ca sa le preseze si se tin doua ore la rece.
Se fierb ouale tari, se pun in apa rece sa se raceasca si se decojesc.
Pentru sosul de patrunjel se inmoaie pesmetul circa 5 minute in uleiul de masline si pe urma se adauga patrunjelul verde si usturoiul.
Se taie ouale fierte marunt si se incorporeaza in sos, impreuna cu zeama de lamaie sau otetul. Se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza si se da la frigider.
Inainte de a servi rosiile, se ia folia de aluminiu de pe ele, se scurge surplusul de zeama si se toarna deasupra putin sos de patrunjel. Restul se serveste separat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise