Rosii cu cartofi la tigaie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ngrediente (pentru 2 portii): 50 gr. slaninuta afumata,
  • 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai),
  • 100 gr. telemea sau cascaval,
  • 6 oua,
  • 2 rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 legatura de patrunjel.

Mod de preparare

Se prajeste slaninuta intr-o tigaie (fara untdelemn) pana ce devine crocanta, apoi se scoate. Se pun la prajit cartofii in untura lasata, peste care - la nevoie - se mai adauga putin untdelemn.

Se amesteca ouale cu branza rasa, se gusta de sare si de piper.

Se spala rosiile, se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie in bucatele mai mici.

Se toarna masa de oua cu branza peste cartofi si se pune sa se prajeasca. Deasupra se asaza rosiile si bucatelele de slaninuta prajita. Se lasa pe foc mijlociu, vreme de 8-10 minute, acoperite cu un capac. La masa, se presara deasupra patrunjel tocat. Timp de preparare: 30 de minute

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise