Rosii coapte cu sos Pesto

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari si coapte
  • 50 g busuioc proaspat
  • 25 g seminte de pin prajite
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 25 g parmezan ras
  • sare, piper

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se taie rosiile jumatati si se aseaza pe un singur strat, cu partea taiata in sus, intr-o tava de copt. Se pregateste sosul Pesto: se pune busuiocul, semintele de pin si usturoiul intr-un blender si se amesteca pina se obtine o pasta. Se adauga si uleiul amestecand continuu. Se transfera intr-un castron, incorporeaza parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Se pune pe fiecare rosie cite 2 lingurite de sos si se da la cuptor timp de 20 min pina cind se inmoaie. Este o garnitura ideala pentru miel la gratar. Se serveste si cu salata verde.

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise