Rol de curcan impachetat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g carne tocata de curcan
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 8 bucati piele de la pieptul de pui sau de curcan
  • 6 felii branza topita
  • 8 feliute sunca presata
  • 1 gogosar acru
  • 1 ou
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 3 linguri de otet sau 1 pahar de vin rosu
  • 3 foi de dafin
  • boia, piper, cimbru, patrunjel verde (uscat), sare

Mod de preparare

Curatati cepele si morcovul, spalati bine legumele si ciupercile. Tocati marunt ceapa si ciupercile, pastrati ~100 g ciuperci intregi, pe care le puneti pe marginea unei tavi mai inalte. Tocati jumatate din morcov marunt, iar cealalta jumatate o taiati feliute pe care le puneti in tava alaturi de ciuperci. Curatati bine pielea de grasime si asezati bucatile doua cate doua, putin suprapuse. Condimentati.

Puneti la calit in 10 ml ulei ceapa tocata, morcovul si ciupercile, nu le prajiti, adaugati apoi jumatate din ketchup, putina apa, verdeata tocata, sare, piper, cimbru, boia. Dupa ce scade zeama, rasturnati intr-un castron, adaugati carnea tocata, oul crud si omogenizati compozitia.

Impartiti umplutura in patru parti si distribuiti-o uniform pe pielea condimentata. Aplatizati compozitia, lasand o margine de cativa cm. Intr-o parte asezati feliute de branza topita sau sunca. Peste branza si sunca puneti baghete de gogosar, apoi incepeti sa rulati ca la sarmale, inchizand bine la capete. Veti obtine patru roluri. (vezi video)

Asezati rolurile in tava, decorati-le cu ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar, sunca, turnati un pahar de apa, uleiul ramas, picurati restul de ketchup si din loc in loc puneti foile de dafin. Dati tava la cuptorul preincalzit, acoperita cu folie, 25 minute la foc mediu.

Indepartati folia, adaugati vinul (sau putina apa cu otet) si lasati tava in cuptor inca 20-25 minute, la foc mic pana se rumeneste frumos.

Scoateti tava din cuptor, asezati rolurile pe platou, taiati si cateva feliute de 12-15 mm grosime, asezati langa ele ciupercute, felii de morcov, fasii de gogosar si sos din tava. Decorati cu verdeata.

Pofta buna.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise