ROATA CARULUI

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 210 gr. zahăr praf
  • 200 gr. zahăr
  • 180 gr. nuci măcinate
  • 1 lingură pesmet
  • 100 gr. unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • nucă măcinată pentru tăvălit
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Mod de preparare

Se bat 4 albuşuri spumă, se adaugă 210 gr. zahăr praf, se bate până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă 180 gr. nuci măcinate şi 1 lingură de pesmet. Sr unge tava şi se tapetează cu făină, se formează rondele din aluatul de albuşuri cu linguriţa. Se pun în tavă rondelele distanţate pentru că se lăţesc la copt. Se dau la cuptor cca 10-12 minute.

Se face o cremă din 200 gr. zahăr care se freacă cu 4 gălbenuşuri, apoi se adaugă 100 gr. unt frecat spumos şi 3-4 linguri de cacao.

Se umplu (se lipesc) cu cremă câte două bezele şi se tăvălesc numai marginile (la mijloc unde sunt umplute cu cremă) de jur împrejur prin nucă măcinată.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise