Risotto cu vin alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 1 ceapa
  • parmezan sau cascaval ras
  • 1 cana vin alb
  • 50 g unt
  • sare, piper, rozmarin, busuioc, patrunjel (de preferat proaspat)

Mod de preparare

1. Taiati ceapa cubulete si caliti-o in ulei de masline, pana aceasta prinde o culoare transparenta.

2. Adaugati orezul, rumeniti-l putin, dupa care adaugati apa fierbinte cat sa il acopere. Adaugati sare si piper si lasati-l la fiert.

3. Cand orezul este aproape gata, adaugati vinul, rozmarin si busuioc si lasati la foc pana orezul absoarbe vinul.

4. Cand orezul e gata, stingeti focul, adaugati parmezanul (sau cascavalul) si patrunjelul, amestecati si e gata.

TIP: Puteti sa il serviti cu un cotlet de porc bine condimentat.

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise