Risotto cu mazare si mar verde

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane: 300 g orez
  • 2 mere verzi
  • 300 g de mazare congeleta sau 1 cutie mazare conserva
  • 1 ceapa
  • 1 cub de supa de legume
  • 1/5 pahr vin alb
  • 30g unt
  • 2 linguri parmezan
  • sare piper.

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert cubul de supa in cca. 1 litru de apa. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata cubulete, apoi, merele decojite si taiate in cubulete la fel de mici.Adaugam dupa 2-3 min. mazarea. Lasam pina se inmoie mazarea, dupa care ,,stingem''cu vinul alb.Dupa ce sa evaporat,punem supa de legume si lasam pina orezul se fierbe. Daca mai este necesar, se mai adauga supa fiarta pina cind orezul e fiert. La sfirsit dupa ce se ia de pe foc se pune cca. 30g unt si parmezanul si se amesteca cu energie. Va doresc pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise