Risotto cu dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. orez
  • 2 felii mari de dovleac taiate cubulete
  • 1
  • 5 l de zeama de carne sau de legume
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de ulei de masline
  • unt cit o nuca
  • jumatate de pahar de vin alb sec
  • 4 linguri de parmiggiano ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa citeva minute sa se evapore. Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugind din cind in cind cite un polonic de zeama fierbinte, amestecind mereu.

Cind este fiert, atit orezul, cit si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.

Se pote servi cu parmiggiano ras

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise