Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit, la foc mic. Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte. Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec; lasam in continuare sa fiarba, la foc mic, pana cand se inmoaie bobul. Cand este gata, inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea, morcovul si amestecam usor. Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit.
Daca orezul, desi e fiert, are prea multa zeama, dupa ce adaugam untul, carnea si morcovul, dam la cuptorul incins pentru 15 minute. Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute.
Noi am servit cu salata mixta (rosii, ardei kapia rosu, ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare. Pofta buna si spor la gatit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise