Legat de aceasta prajitura o sa va spun si o poveste foarte scurta :P
In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie...
Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.
La fel vom proceda si cu al doilea blat.
Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.
Cand portionam este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.
Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise