Descopera reteta de tort Red Velvet cu blaturi pufoase si crema fina de branza. Urmeaza pasii simpli pentru un desert spectaculos, perfect pentru orice ocazie!
Incalzeste cuptorul la 180°C si unge trei tavi rotunde de tort (de aproximativ 20 cm diametru) sau foloseste hartie de copt pentru a le tapeta.
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si pudra de cacao, apoi lasa deoparte.
Intr-un alt bol, amesteca ouale cu uleiul pana devin omogene. Adauga laptele batut, otetul, extractul de vanilie si colorantul rosu si amesteca bine.
Incorporeaza ingredientele uscate in cele umede treptat, amestecand usor, pana obtii un aluat omogen si rosu.
Imparte aluatul in mod egal in cele trei tavi si coace blaturile timp de 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Scoate blaturile din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le asambla.
Intr-un bol mare, bate crema de branza cu untul folosind un mixer pana obtii o consistenta cremoasa si pufoasa.
Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa mixezi pana ce crema devine fina si fara cocoloase. Transfera crema intr-un sac a poche cu dui rotund.
Asaza primul blat pe platoul de servire. Poseaza aveline de crema de branza pe suprafata blatului.
Asaza al doilea blat deasupra si formeaza un nou strat de crema. Continua la fel cu al treilea blat si al treilea strat de aveline.
Decoreaza tortul dupa preferinta, fie cu firimituri de blat rosu, fie cu fructe proaspete sau ciocolata alba rasa.
Sfaturi pentru cel mai bun Red Velvet:
Lasa blaturile sa se raceasca complet inainte de a adauga crema pentru a evita ca aceasta sa se topeasca.
Daca doresti un tort mai umed, poti insiropeaza usor blaturile cu un sirop simplu (apa si zahar).
Incearca si reteta de tort Amandina, tort Diplomat sau tort Ferrero Rocher. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise