Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri

Esti in cautarea unei retete rapide si delicioase de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri? Ai nimerit unde trebuie! Urmeaza pasii simpli si bucura-te de o crema fina si aromata, perfecta pentru a umple si a decora cele mai delicioase deserturi. Fara oua, cacao, amidon sau faina, doar gust pur de ciocolata.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 250 g ciocolata amaruie 60% cacao
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom sau portocala

Mod de preparare

Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este una dintre preferatele noastre si o folosesc la multe dulciuri. Este fina, delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.

Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.

Untul moale (nu topit), il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).

Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este gata de folosit.

Dupa ce umpleti tortul sau prajitura pe care o faceti, pastrati la rece o ora doua. Crema se va stabiliza si se va intari atat cat trebuie.

Daca nu sunteti fani ciocolata, puteti incerca reteta de crema de lamaie sau crema de smantana cu nuci.

Inca un desert pe care trebuie sa-l faceti macar o data este tarta cu crema de vanilie banane si frisca, este un adevarat deliciu. Pofta buna si spor la treaba!

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise