Descopera o rețeta simpla și delicioasa de pasca fara aluat, perfecta pentru orice ocazie. Acest desert este usor de facut si te va cuceri cu gustul sau bogat de brânza si smantana, aromata cu coaja de portocala confiata si vanilie.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Cand obtii o bezea ferma opreste mixerul. Galbenusurile le mixezi cu zaharul ramas pana se albesc. Adauga untul topit si racit.
Urda sau branza dulce (eu am folosit urda) o mixezi intr-un robot pana devine cremoasa. Adauga smantana si mixeaza pana la incorporare. Adauga crema de branza peste galbenusuri impreuna cu vanilia. Adauga faina si amidonul si mixeaza pana dispar cocoloasele.
Albusurile batute spuma se adauga in 2-3 transe peste amestecul de branza si galbenusuri. Se amesteca totul cu o spatula. La final adauga merisoarele si coaja de portocala. Pune compozitia intr-o cratita tapetata cu ulei/unt si faina.
Coace pasca pe baie de aburi la cuptorul incins la 160 grade pentru 50-60 minute. Se lasa sa se raceasca si se scaote din tava. se serveste ca atare sau dupa preferinte. Eu am decorat pasca cu putin caramel.
Daca doriti, puteti incerca si reteta de pasca poloneaza fara aluat, pasca cremoasa fara aluat sau pasca fara aluat cu stafide. Pe www.bucataras.ro mai gasiti inca o reteta de pasca fara aluat. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise