Inghetata stracciatella cu doar 3 ingrediente: frisca, lapte condensat si ciocolata. Reteta simpla si rapida pentru o inghetata cremoasa, perfecta pentru zilele calduroase!
Taiati ciocolata in bucatele mici sau razuiti-o cu un cutit, astfel incat sa obtineti bucatele mici pentru stracciatella. Puteti folosi si ciocolata rasa fin, pentru un efect mai delicat.
Intr-un bol mare, bateti frisca lichida pana se formeaza varfuri ferme. Asigurati-va ca frisca este bine racita inainte de a o bate.
Intr-un alt bol, amestecati laptele condensat cu extractul de vanilie (daca folositi).
Adaugati treptat laptele condensat in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula sau o lingura mare. Incercati sa pastrati compozitia aerata si pufoasa.
Adaugati ciocolata taiata sau rasa in amestecul de frisca si lapte condensat. Amestecati usor pentru a distribui uniform ciocolata in toata compozitia.
Transferati amestecul intr-un recipient ermetic sau intr-o tava de inghetata.
Acoperiti recipientul cu folie alimentara sau capac si puneti-l in congelator pentru cel putin 4-6 ore sau pana cand inghetata este complet intarita.
Scoateti inghetata din congelator cu cateva minute inainte de a o servi, pentru a fi mai usor de portionat.
Serviti inghetata stracciatella in cupe sau cornete si bucurati-va de ea!
Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolata, puteti folosi ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao.
Puteti adauga si alte ingrediente, cum ar fi nuci tocate sau fructe confiate, pentru a personaliza reteta dupa gustul dvs.
Aceasta este o reteta simpla si rapida care nu necesita utilizarea unui aparat de inghetata. Sper sa va placa!
Incercati si reteta de inghetata de vanilie, inghetata de iaurt si capsuni sau inghetata cu cocos. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise