Descopera reteta de prajitura rasturnata cu banane, un desert aromat si delicios, usor de preparat. Perfect pentru orice ocazie, cu un strat de caramel si banane caramelizate, acest desert va fi pe placul tuturor.
Pregatirea caramelului:
Intr-o cratita mica, pune zaharul si apa. Gateste la foc mediu pana zaharul se topeste si devine auriu.
Adauga untul si amesteca bine pana obtii un caramel fin.
Toarna caramelul in forma de copt (24 cm), raspandindu-l uniform.
Adaugarea bananelor:
Curata bananele si taie-le in jumatati pe lungime.
Asaza jumatatile de banane peste stratul de caramel, cu partea taiata in jos.
Pregatirea blatului:
Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si dubleaza volumul.
Adauga laptele, uleiul (sau untul topit) si vanilia. Amesteca bine.
Incorporeaza faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare, amestecand usor pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia peste bananele din forma.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace prajitura timp de 40-50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 10-15 minute.
Pune un platou mare deasupra formei de copt si, cu grija, rastoarna prajitura.
Ridica usor forma pentru a nu deranja stratul de caramel si banane.
Serveste prajitura simpla sau cu un glob de inghetata de vanilie sau putina frisca. Este delicioasa atat calda, cat si rece!
Incearca si reteta de chec de post cu banane si nuci sau prajitura rapida cu banane. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise