Reteta de mici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa degresat de porc
  • 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal)
  • 1/2 litru supa de oase condimentata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cimbru

Mod de preparare

Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru de supa. Se da de pe foc si se condimenteaza cu usturoi, o capatina, maruntit si frecat cu circa 25-30 ml ulei de foarea soarelui sau masline, sare dupa gust si o lingurita de bicarbonat. Carnea proaspata, se toaca prin masina cu sita potrivita apoi se framinta turnindu-se cite putin supa de oase puna se inglobeaza toata supa si compozitia devine pastoasa si bine legata. Framintatul se face timp de circa 30 minute, ca altfel mici nu au gust. Se lasa la macerat 24 de ore, in frigider intr-un vas acoperit. Pentru a da forma micilor se trece prin masina de tocat fara sita, doar cu palnia de carnati de porc si se portioneaza la lungimea palmei, intre degetul mic si aratator. Nu se folosesc alte condimente pentru ca strica gustul.

Cu mustar, mujdei de usturoi, cartofi prajiti si franzela

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise