Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi aromate, pufoase, cu umplutura delicioasa de gem.

Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 2 oua
  • 50 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • o jumatate de lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • gem la alegere (caise, prune, zmeura etc.)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar si cateva linguri de lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute, pana devine spumos.

Intr-un bol mare, pune faina, zaharul ramas si sarea. Adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si ouale, apoi amesteca bine.

Adauga laptele caldut si drojdia activata in bolul cu faina si incepe sa framanti. Cand aluatul devine omogen, adauga untul moale si framanta pana cand obtii un aluat elastic si nelipicios. Framanta 10-15 minute.

Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l la dospit intr-un loc caldut pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Intinde aluatul pe o suprafata usor infainata pana cand are o grosime de aproximativ 1-1,5 cm. Taie cercuri cu ajutorul unui pahar sau a unui decupator rotund.

Asaza gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa mai dospeasca inca 20-30 de minute.

Intr-o cratita adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Prajeste gogosile pe ambele parti pana devin aurii si pufoase. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Dupa ce s-au racit putin, foloseste o seringa pentru patiserie sau un pos cu varf lung si umple fiecare gogoasa cu gemul preferat. Infige usor varful in lateralul gogosilor si umple-le cu grija pentru a nu se rupe.

Presara gogosile cu zahar pudra pentru un aspect si un gust delicios.

Sfaturi:
Ai grija ca uleiul sa nu fie prea fierbinte, pentru ca gogosile sa se prajeasca uniform.
Poti folosi diferite umpluturi, cum ar fi gem de capsuni, gem de caise, crema de ciocolata, de vanilie sau orice gem sau crema la alegere. Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise