Reteta de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri

Reteta de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri. Crema de ciocolata pentru torturi, prajituri si fursecuri. Retete de crema de ciocolata cu unt, smantana pentru frisca si rom. Retete de creme pentru prajituri.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie 60% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g unt
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este una dintre preferatele noastre si o folosesc la multe dulciuri. Este fina, delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.

Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.

Untul il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).

Reteta de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este gata de folosit.

Dupa ce umpleti tortul sau prajitura pe care o faceti, pastrati la rece o ora doua. Crema se va stabiliza si se va intari atat cat trebuie.

Din cantitatile date in reteta, obtineti 550 de grame de crema de ciocolata, fina si aromata.

Va mai recomandam si crema de lamaie, crema de smantana cu nuci sau prajitura amandina. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise