Reteta de ciocolata de casa in doua culori. Desert simplu si delicios

Descopera reteta perfecta pentru ciocolata de casa in doua culori, un desert simplu de pregatit si absolut delicios. Ideal pe platourile cu dulciuri de sarbatori, pentru un cadou dulce sau pentru un moment de rasfat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o tava mica, ~20x20 cm:
  • Pentru stratul cu cacao (se face de doua ori, cate un strat de cacao):
  • 150 g zahar
  • 75 ml apa
  • 50 g unt (82% grasime)
  • 50 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)
  • Pentru stratul alb:
  • 150 g zahar
  • 75 ml apa
  • 50 g unt
  • 75 g lapte praf
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Pregatirea primului strat de cacao:
Pune zaharul si apa intr-o cratita mica. Fierbe la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand obtii un sirop legat (aproximativ 5-7 minute). Siropul este gata cand, picurat pe o farfurie rece, formeaza o picatura ferma.
Adauga untul in siropul fierbinte si amesteca pana se topeste complet.
Intr-un bol separat, cerne laptele praf impreuna cu cacaoa pentru a elimina cocoloasele.
Toarna siropul fierbinte peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand rapid pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, niveleaza cu o spatula si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pregatirea stratului alb:
Repeta pasii pentru sirop: pune zaharul si apa intr-o cratita, fierbe pana obtii un sirop legat, apoi adauga untul.
Cerne laptele praf si incorporeaza-l treptat in siropul fierbinte, amestecand energic pentru a obtine o compozitie fina.
Adauga esenta de vanilie pentru aroma.
Toarna stratul alb peste primul strat de cacao (care ar trebui sa fie deja intarit), niveleaza si lasa sa se raceasca.
Pregatirea celui de-al doilea strat de cacao:
Repeta aceiasi pasi pentru stratul de cacao (ca la primul strat): pregateste siropul, adauga untul, apoi incorporeaza laptele praf cu cacao.
Toarna acest al doilea strat de cacao peste stratul alb, niveleaza bine si lasa sa se raceasca complet.
Racirea si taierea:
Dupa ce ciocolata s-a racit complet la temperatura camerei, pune tava in frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, pentru a se intari bine.
Scoate ciocolata din tava, indeparteaza hartia de copt si taie in patratele sau batoane cu un cutit incalzit si sters.
Sfaturi pentru un aspect perfect:
Fii rapid in turnarea straturilor, astfel incat sa nu se intareasca prea tare inainte de a adauga urmatorul strat.
Daca vrei un efect neted, incalzeste usor stratul precedent (cu o spatula tinuta in apa fierbinte), inainte de a turna compozitia urmatoare.
Poti decora ultimul strat cu fulgi de cocos, nuci maruntite sau ciocolata rasa.

Poti adauga in straturi si nuci tocate, migdale, alune de padure, stafide, fistic, merisoare.

Incearca si reteta de ciocolata de casa cu fulgi de orez brun, ciocolata de casa cu alune de padure sau vestita ciocolata Dubai. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise