Reteta de blat de tort cu amidon este una dintre cele mai usoare. Este un blat de tort simplu, fin si pufos, fara praf de copt, preparat cu cateva ingrediente pe care le avem mereu la indemana. Are o consistenta perfecta, nu se lasa, se insiroperaza foarte bine si este foarte gustos.
Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand capata consistenta. Adaugam zaharul in cateva transe si mixam pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Incorporam galbenusurile amestecate inainte cu vanilia si amestecam delicat cu o spatula, de sus in jos.
La final, incorporam faina amestecata cu amidonul, cernute.
Acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferam compozitia. O nivelam foarte bine, astfel obtinem un blat crescut uniform.
Incalzim cuptorul la 170 °C si coacem blatul 35-40 de minute. Daca tinde sa se rumeneasca excesiv, il acoperim cu folie de aluminiu. Facem testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul e copt. Il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.
Dupa racirea completa se poate taia si folosi la tortul preferat. Dar, daca il preparati cu o zi inainte, se va taia mult mai bine.
Il puteti face pentru tortul Diplomat, Raffaello sau tort cu frisca. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise