Reteta clasica de falafel. Cum sa pregatesti acasa chiftele de naut delicioase si aromate

Invata cum sa pregatesti acasa falafelul clasic, chiftele de naut delicioase si aromate, perfecte pentru un pranz sanatos si gustos. Reteta simpla si usor de urmat.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g naut uscat (nu folositi naut din conserva)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 legatura de coriandru proaspat (optional), tocat marunt
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • o jumatate de lingurita piper cayenne (optional, pentru un gust picant)
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare (sau dupa gust)
  • 2-3 linguri faina (pentru legarea compozitiei)
  • Ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de rapita)

Mod de preparare

Inmuiati nautul uscat in apa rece pentru cel putin 12 ore sau peste noapte. Asigurati-va ca apa acopera bine nautul, deoarece acesta se va umfla.

Dupa ce nautul s-a inmuiat, scurgeti-l bine de apa. Puneti nautul intr-un procesor de alimente impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si coriandrul. Mixati pana cand obtineti o pasta grosiera. Nu mixati prea mult, trebuie sa ramana o textura grunjoasa.

Adaugati chimenul, coriandrul macinat, bicarbonatul de sodiu, sarea si piperul cayenne, daca folositi. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Daca amestecul este prea umed si nu se leaga, adaugati treptat faina pana cand obtineti o consistenta care permite modelarea.

Luati mici portiuni din amestec si formati bile de dimensiunea unei nuci (sau aplatizati-le usor, daca preferati).

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu exagerat, pentru a praji falafelul uniform. Prajiti bilele de falafel in ulei pana devin aurii si crocante, aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte. Nu aglomerati tigaia; prajiti in serii, daca este necesar.

Scoateti falafelul prajit pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviti falafelul cald, intr-o lipie, cu hummus, tahini, salata si legume proaspete.

Sugestii de servire:
Sandwich: Puneti falafelul intr-o lipie sau in paine pita, adaugati salata, rosii, castraveti si sos tahini.
Salata: Serviti falafelul peste o salata cu legume proaspete si un dressing de iaurt cu lamaie.
Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise