Incalzim cuptorul la 180 gr C.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru de 24 cm.
Vom coace pe rand 2 blaturi.
Cernem faina si o amestecam cu sare.
Amestecam bine colorantul cu cacao si 2 linguri de iaurt pana se formeaza o pasta si dam deoparte.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia capata o consistenta cremoasa.
Adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Adaugam alternativ faina si iaurt, amestecand bine cu o spatula.
Incorporam colorantul si apoi stingem bicarbonatul cu otet intr-o cescuta si adaugam repede in compozitie.
Omogenizam bine compozitia si punem jumatate in tava tapetata cu hartie de copt, niveland cu o spatula.
Dam la cuptor pentru 35-40 minute. Daca o scobitoare introdusa in blat iese curata, putem scoate tava din cuptor. Blatul se lasa la racit.
La fel procedam si cu cealalta jumatate din compozitia pentru blat, astfel vom obtine cele 2 blaturi.
Pentru crema puteti folosi doar crema de branza (inlocuiti 250 g mascarpone cu aceeasi cantitate de crema de branza).
Mixam untul la temperatura camerei cu crema de branza si mascarpone.
Adaugam zaharul, coaja si lichiorul/ sucul de portocale.
Dupa ce blaturile s-au racit (veti vedea ca nu va fi necesar sa le indreptati cu cutitul, ele ies perfect drepte, fara bolta), aranjam pe un platou primul blat, adaugam crema si jumatate din fructele spalate.
Punem cel de-al 2-lea blat deasupra cu foarte mare grija sa nu se rupa, adaugam crema si ornam cu restul de fructe.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise