Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 6 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • Cateva fire de cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 lingurite sos de soia
  • Piper mozaic

Mod de preparare

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.

Doua rosii le dam pe zatatoare le amestecam cu putin ulei de masline si putin piper si sosul obtinut il punem pe fundul unui vas termosrezistent.

Asezam legumele in vasul termorezistent sub forma de evantai : o felie de dovlecel,o felie de rosie si o felie de vanata.Repetam straturile pana terminam legumele.

Intre legume introducem fasii subtii de usturoi.Punem frunzulitele de cimbru intre legume si deasupra lor.

Amestecam sos de soia cu ulei de masline si piper proaspat macinat si stropim legumele.

Acoperim vasul de copt cu folie de aluminiu si dam la cuptor 25 de min.

Dupa 25 de minute indepartam folia de aluminiu si mai lasam la cumptor 5- 10 minute pana se rumenesc legumele .

Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise