Rata sarbeasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata,
  • 2 catei de usturoi,
  • 100 g orez,
  • 700 g cartofi,
  • 3 cepe,
  • 300 g ardei grasi,
  • 200 ml smantana,
  • sare, boia de ardei.

Mod de preparare

Rata se sareaza si se inabusa cu putina apa si usturoi. intre timp, se fierbe orezul.

Cartofii se fierb in coaja.

Cand carnea este moale, se unge o tava cu grasime de rata, se intinde orezul si cartofii taiati rondele.

Se sareaza, se asaza rondele de ardei grasi si ceapa, se toarna zeama de la friptura, se presara boia si se toarna smantana.

Se asaza deasupra rata si se coace la cuptor pana se rumeneste.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise