Rata pe mix de varza

Se fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rata pe mix de varza

Ingrediente

  • 1/2 rata de tara fiarta sau una intreaga mai mica
  • 2 kg varza verde
  • 2 kg varza rosie
  • 1 varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru

Mod de preparare

Se fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea; dupa ce a fiert, se scoate si se lasa deoparte fara sa se arunce apa de la fiert.

Intr-un vas cu ulei, pe foc, se pune ceapa taiata julien, morcovul ras, iar dupa ce a capatat un aspect sticlos, se adauga varza verde si rosie taiate fin, se amesteca si se lasa pana se inmoaie; se adauga apoi varza murata de asemenea taiata fin, pasta de ardei, sucul de rosii, 1-2cani cu apa de la fiertul ratei, usturoiul taiat marunt, se amesteca bine si se lasa la fiert

Dupa ce varza a scazut, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pun crengutele de cimbru, deasupra rata, se preseaza putin in varza, apoi la cuptor se lasa 20-30 min.

Se serveste cum altfel decat cu mamaliguta, ardei iute si multa dragoste pentru ca are un gust super deosebit!

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise