Rata la cuptor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru condimentat:
  • sare, piper,
  • Umplutura:
  • 2-3 mere acrişoare felii
  • 2 portocala felii
  • sare, piper
  • un baţ de scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • Glazura:
  • 1 lingura de mustar de Dijon amestecat cu 2 lingurite de miere
  • Garnitura:
  • 1 varza roşie
  • 2-3 mere acrişoare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper, nucsoara, scortisoara

Mod de preparare

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara

Se infoliază si se lasă la frigider peste noapte.

A doua zi se umple raţa cu merele taiate felii, portocala, caţeii de usturoi, care se amesteca cu sare si piper dupa gust si se introduc in cavitatea alaturi de un bat de scortisoara.

Se aseaza intr-un vas incapator fara a adauga nici grasime, nici lichid, se infoliaza cu hîrtie de copt si se da la cuptor pentru 2 ore, dintre care primele 20 de minute la 210 grade, apoi se reduce focul la 190. Către finele acestui timp se controleaza carnea, daca o scobitoare intra cu usurinta in ea, fara a i se opune nici o rezistenta, iar sucurile care ies sunt limpezi, inseamna ca rata este facuta.

Se pesuleaza cu glazura obţinuta prin amestecarea mustarului cu mierea, se reintroduce in cuptor pana se coloreaza, se pensulează si acesta, se lasa la rumenit, se intoarce din nou pentru o ultima glazurare.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise