Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata (adica un ratoi mare, gotic, asa cam de 4 kg)
  • 500 gr carnati afumati
  • 4 cepe mari
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 lngurita cimbru maruntit
  • 1 kg ardei capia, urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti, curatati si pusi la congelator inca din vara
  • sare dupa gust, cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin
  • 100 ml vin
  • 100 gr masline fara samburi

Mod de preparare

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.

Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se umple rata cu carnati; ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin, se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul.

Sa aveti pofta, dragilor!

Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata ar trebui sa incercati asa un deliciu.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise