Rata cu sos de rosii

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1rata(eu am avut pieptul si pulpele)
  • 500g rosii bine coapte
  • 1ardei kapia
  • 3catei de usturoi
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 1frunza de dafin
  • cartofi pentru servit

Mod de preparare

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult;

se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin in ulei apoi se pune intr-un vas;

in uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt,usturoiul de asemenea,ardeiul cubulete,1polonic cu apa de la fiert iar dupa ce a scazut se adauga rosiile tocate la blender,carnea,se completeaza cu alte 2polonice cu apa.

Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,dafin apoi se lasa pe foc pana scade.

In acest timp se curata cartofii,se pun la fiert cubulete iar dupa ce sunt bine fierti se pregateste un piure dupa metoda clasica stiuta de fiecare,cu sare,1lingura unt si lapte cald.

Dupa ce mancarea a scazut,se serveste pe farfurie cu piure de cartofi si acritura de sezon.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise