1)Cureti rata de maruntaie(pastrezificatul si pipota)si de grasimea in exces, apoi o stergi cu hartie absorbanta.Ceapa o tai marunt si o calesti intr-o lingura de unt, adaugi ficatul si pipota taiate marunt. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust intr-un castron , amesteci orezul fiert cu cepa si ce maruntaiele, cu 100 g miez de nuca zdrobit si cu usturoiul pisat.
2)Unpli rata cu compozitie, o cosi la fund, ii prinzi cu ata picioarele si o ungi bine cu o lg de unt. Asezi rata in tava, torni vinul amestecat cu putina apa, frunzele de dafin le coci la foc potrivit 30 de minute , apoi la foc mic circa o ora jumatate . Din cand in cand , ungi friptura cu sosul din tava, cu o jumatate de ora inainte e a fi gataa, pui nuca ramasa pe pieptul ratei ca un guler, ca sa se rumeneasca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise