Rasturnata cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3mere mari
  • scortisoara
  • un praf de ghimbir
  • 300gr zahar
  • margarina 200gr
  • 2cani de faina
  • 4oua
  • vanilie
  • 1cana lapte
  • 1praf de copt.

Mod de preparare

Mai intai se unge tava bine cu margarina, se presara 100gr zahar, se aseaza merele feliate grosier, se pudreaza cu scortisoara si ghimbir si se da la cuptor 10minute ca sa se caramelizeze merele. Intre timp amestecam ouale cu zahar, vanilie, laptele, 2-3linguri cu margarina si adaugam faina amestecata cu praf de copt; compozitia respectiva o turnam peste merele caramelizate si o dam la cuptor 30min .Cand scoatem prajitura o desprindem imediat de pe marginile tavi si rasturnam pe un platou imediat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise