Rasol de vita cu sos de iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de rasol,
  • 5 foi de dafin,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel),
  • 1,5-2 l zeama de carne (Knorr +apa),
  • 1/2 lingurita boabe de piper.
  • Pentru sos: 500 g iaurt,
  • coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 3 fire de tarhon.

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie. Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati. Intr-o oala, se toarna zeama de carne, se adauga zarzavatul taiat si boabele de piper si se pune la fiert. Cand clocoteste, se introduce carnea (zeama trebuie s-o acopere) si se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, circa 1 ora si 45 de minute. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu coaja rasa de lamaie si tarhonul tocat marunt si se gusta de sare si piper. Carnea fiarta se lasa sa se odihneasca (acoperita) cateva minute, se taie felii si se serveste cu sosul de iaurt.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise