Carnea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu zarzavatul, peste care punem apa rece , atat cat sa acopere cu 2-3 degete. Dupa ce incepe sa fiarba, spumam de cateva ori, adaugam sare si piper boabe si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, pana se desprinde carnea de pe os.
Intre timp curatam usturoiul si il pisam. Cand carnea este fiarta, oprim focul, o scoatem cu o paleta intr-un castron si o lasam la racit. Procedam la fel si cu zarzavatul.
Intr-un bol mai mic, scoatem putina zeama(cam un polonic,doua) pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp, curatam carnea de oase.
Revenim la bolul mic, in care dizolvam gelatina (instructiunile pe plic), o golim in restul de zeama, punem si usturoiul, amestecam totul dupa care punem capacul si o lasam sa se patrunda (fara foc).
Scoatem farfuriile adanci(boluri,cesti) pe masa si portionam carnea in fiecare.
Zeama o strecuram de usturoi, piper si resturi de la fiert si o mai complectam cu sare daca este nevoie. Luam un polonic si punem in fiecare farfurie, atat cat sa acopere bine carnea.
Morcovul taiat cubulete il repartizam in fiecare farfurie .
Cand servim la masa, desprindem usor de pe margini cu ajutorul unui cutit, rasturnam pe o farfurie plata si decoram cu castraveti si gogosari acri.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise