Racituri de curcan

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 6 copane de curcan.
  • o ceapa.
  • 2 morcovi.
  • sare.
  • gelatina de la Dr Oetker.
  • 1 capatana de usturoi mare.
  • piper boabe.
  • 2 frunze de dafin.

Mod de preparare

Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe si doua frunze de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Daca zeama de la fiertul copanelor de curcan, nu este destul de lipicioasa, atunci vom pune gelatina de la Dr Oetker, in oala in care au fiert toate, inclusiv morcovii pe care ii vom aseza in farfuri pentru a decora frumos piftia. Gelatina aceasta se pune la urma si o lasam in acea zeama, amestecand in ea de cateva ori. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise