Piftie (racitura) din Moldova

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 picior de porc
  • - 1 sfert de cap de porc cu ureche
  • - foaie de dafin
  • - o ceapă mai mare
  • - unul sau doi morcovi
  • - rădăcină de pătrunjel și, opțional, rădăcină de păstârnac
  • - sare și piper boabe
  • - usturoi (o căpățână/două, în funcție de preferințe)

Mod de preparare

Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os.

Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra la zeamă.

Se pisează usturoiul, se adaugă în zeamă și se amestecă.

Carnea se rupe în bucăți și se așază pe platouri. Se mai poate adăuga morcovul fiert tăiat rondele pentru decor.

Se strecoară zeama prin strecurătoare și pune în platouri. Acestea se dau la răcit și se servește racitura după ce se încheagă.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise