Piftie (racitura) din Moldova

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 picior de porc
  • - 1 sfert de cap de porc cu ureche
  • - foaie de dafin
  • - o ceapă mai mare
  • - unul sau doi morcovi
  • - rădăcină de pătrunjel și, opțional, rădăcină de păstârnac
  • - sare și piper boabe
  • - usturoi (o căpățână/două, în funcție de preferințe)

Mod de preparare

Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os.

Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra la zeamă.

Se pisează usturoiul, se adaugă în zeamă și se amestecă.

Carnea se rupe în bucăți și se așază pe platouri. Se mai poate adăuga morcovul fiert tăiat rondele pentru decor.

Se strecoară zeama prin strecurătoare și pune în platouri. Acestea se dau la răcit și se servește racitura după ce se încheagă.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise