Racitura de porc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 picioare de porc
  • un sfert de cap de porc cu carne
  • 2 urechi
  • o coada
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 foi de dafin
  • 6-7 boabe de ienibahar
  • 5-6 boabe de coriandru
  • 4-5 boabe de piper negru
  • sare si usturoi dupa gust

Mod de preparare

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua pe lungime,iar capul se portioneaza in bucati mai mici.

Ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie pe jumatate.

Carnea se fierbe la foc potrivit , se ia spuma,dupa care se adauga ceapa , morcovul , ienibaharul, coriandrul,piperul,foile de dafin sis are dupa gust.Se poate fierbe si in oala sub presiune.

Dupa ce carnea este fiarta,se scot oasele,se taie bucatele mici si se aseaza pe fundul unor farfurii,castronase…Cine doreste poate aseza si felii de morcov pentru culoare si aspect.

In zeama rezultata se adauga usturoi pisat dupa gust si se incepe vanturarea.Dupa ce s-a vanturat ,se strecoara ,se toarna in farfurii,castronase peste bucatile de carne si se da la rece pentru a se inchega.Carnea trebuie sa fie acoperita foarte bine.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise