Raci fierti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1kg raci
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingurita cimbru
  • - 5 catei usturoi
  • - 1 frunza de dafin
  • - 3-4 fire patrunjel
  • - 1 lingurita sare
  • - 5-6 boabe piper

Mod de preparare

Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun cei 5 catei de usturoi, o linurita cimbru, o frunza de dafin, firele de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii vii, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba numai 5 minute dupa ce au dat in clocot. Se racesc in apa in care au fiert. Se pot servi cu sos de soia si vin alb sau cu un sos de usturoi, zeama de lamaie, 1 anchois, ulei de masline si patrunjel tocat fin.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise