Quique Lorraine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul pentru tarte:
  • 1 ou,
  • 100 g unt,
  • 300 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • un praf de sare.
  • Umplutura pentru tarte:
  • 5 oua,
  • 200 g smantana,
  • 100 g cascaval,
  • 100 g carne (ce va place, pot fi si carnati),
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras si unul iute,
  • patrunjel si busuioc frunze,
  • 4 - 5 ciuperci,
  • sare,
  • piper,
  • 4 linguri de ulei.

Mod de preparare

Aluatul: in faina se taie untul cit mai marunt se incorporeaza si oul, sarea, se adauga si laptele.

Aluatul obtinut se inveleste intr-o punga de plastic si se tine mim 30 min la frigider. Se muleaza tartele si se inteapa aluatul cu o furculita.

Umplutura: Carnea se pune intr-o tigaie cu o lingura de ulei si se inabuse, la fel se procedeaza si cu ceapa, ardeiul, ciupercile. Cascavalul se rade, verdeata se toaca, ouale se bat si se amesteca cu smantana, se pun si condimentele. Toate se amesteca se gusta si daca este nevoie se mai pun condimente, cu amestecul obtinut se vor umple tartele.

Se coc la foc mediu pana se auresc. Se servesc calde, sunt bune si reci.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise