Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta(230 gr)
  • 1 dovlecel 200gr
  • ciuperci proaspete 200gr(din care 4 ciuperci si piciorusele de la restul se pastreaza pt sos)
  • 1 rosie si jumatate
  • 100gr bacon felii
  • 1 capatana de usturoi sau jumatate
  • dupa plac(jumatate se toaca marunt cu cutitul cealalta ramane pt sos nedecojiti
  • intregi!)
  • 1 ceapa
  • jumatate de ardei rosu
  • cine vrea mai picant poate pune si ardei iute
  • 200ml smantana cu gust de ciuperci
  • vegeta
  • piper
  • 1 lamaie
  • 1 paharel wiskey sau brandy
  • patrunjel.Truc:umplutura si sosul da pt.a umple 2 foi!depinde de gustul la fiecare.

Mod de preparare

Ciupercile,dovlecelul,jumatate de rosie,jumate de ceapa,o parte din ardei,se taie gros,se adauga 50gr bacon si usturoiul tocat, se calesc in putin ulei.Cand sa inmuiat se condimenteaza cu vegeta si piper dupa gust.Se umple aluatul cu comp.de legume,se ruleaza in hartie vegetala si se da la copt.Intre timp se prepara sosul din:Se pune la calit 25 gr unt cu jumate de ceapa,rosia,ciupercile si piciorusele pastrate,ardeiul,toate taiate gros si usturoiul intreg cu tot cu coaja!.Aproape de sfarsit se condimenteaza se pune paharelul de wiskey,apoi smantana si se mai lasa putin,se ia de pe foc.Cand e aproape coapt aluatul se ia hartia si se mai lasa putin la cuptor.Se scoate,poate ramane in acelasi vas sau puteti muta,peste se pune sosul.Se decoreaza cu frunze de patrunjel si lamaie.Pofta buna!De data asta am fost ajutor de bucatar!cel care merita lauri este sotul meu Leon,a vrut sa arate doamnelor ca si barbati stiu sa gateasca......cand au chef...=))

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise