Quiche Lorraine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 125 g branza de vaci (slaba),
  • 3 linguri lapte,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 ou,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 220 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt + unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 2 tulpini de praz (circa 800 g),
  • 1 lingura unt,
  • 100 g sunca afumata,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml frisca nebatuta (smantana),
  • 3 oua,
  • nucsoara rasa,
  • sare,
  • inca 50 g sunca pentru garnisit.

Mod de preparare

Se freaca spuma branza de vaci cu laptele, uleiul de masline si oul, se sareaza, se adauga faina si praful de copt si se framanta bine. Se unge o forma rotunda cu unt. Se intinde aluatul, se imbraca cu el forma unsa si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute.

Se incinge cuptorul la 190gr.. Se acopera aluatul cu hartie pentru copt, se pune deasupra un strat de boabe de fasole si se coace circa 10 minute in cuptorul incins.

Intre timp, se spala prazul, se curata, se taie rondele subtiri si se caleste in unt. Se indeparteaza hartia si stratul de boabe de fasole de pe aluat si se intinde peste el sunca taiata felii subtiri. Peste ea se pune un strat de praz, iar peste praz se toarna frisca (smantana) batuta cu ouale si condimentata cu sare si nucsoara. Se garniseste placinta cu bucatele de sunca si se da 50 de minute la cuptor sa se rumeneasca si sa se inchege.

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise