Quiche Lorraine cu ardei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2oo gr.făină
  • 100 gr.unt
  • 2 ouă întregi
  • apă cât să lege aluatul
  • sare,piper
  • 1 iaurt mare (375 gr.)
  • 15o gr.telemea rasă
  • 2 ardei capia roşii

Mod de preparare

Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în folie de aluminiu şi de se dă la rece mimim 30 min.

Acest tip de aluat pentru tartă se poate prepara şi cu câteva zile înainte,păstrându-se la frigider.

Ardeii se toacă julien ,brânza se rade pe răzătoarea mare,ouăle se bat bine,după care se adaugă iaurtul.

Se incinge cuptorul.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat subţire,cu care se îmbracă forma de tartă,rdicându-se pe margini.

Se presară brânza rasă,apoi feliile de ardei iar la final amestecul de ouă cu iaurt.

Se coace la foc mediu cca.45 min.până se rumeneşte.

Se serveşte călduţă,alături de un pahar de bere rece.

Desigur că puteţi îmbunătăţi reţeta punând şuncă,praz şi roşii,după preferinţă.Perfect pentru o cină în familie!

Bon appetit!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise