Ingrediente
- “Qishr” este o cafea yemenita preparata din cojile de cafea(l.araba “qishr”=coji) ,aromata cu ghimbir uscat macinat sau uneori cu scortisoara sau cardamom.
- Povestea acestei cafele incepe in portul yemenit Mocha sau Mukha la Marea Rosie.
- Se crede ca Marco Polo, in expeditia sa in lumea araba, a descoperit acest port, care a devenit principalul furnizor de cafea al Europei incepand din secolul al 17-lea.
- Cafeaua yemenita este de calitate superioara si are o aroma speciala ciocolatoasa .
- Se cultiva in regiuni muntoase, terasate in acest scop si arborii sunt ingrijiti cu foarte multa migala; sunt irigati cu apa de ploaie si nu se folosesc ingrasaminte chimice.
- Fiind o delicatesa scumpa si deci inaccesibila populatiei locale, aceastia au inceput sa prajeasca si sa macine cojile de cafea, rezultand “Qishr”, o bautura mai ieftina si pe care au aromat-o cu ghimbir sau scortisoara.
- Avem nevoie de:
- -1 cana de apa
- -6 lingurite de coji de cafea prajite si macinate
- -6 lingurite de zahar( sau dupa gust, deoarece cafeaua arabeasca se bea foarte dulce)
- -1 ½ - 2 lingurite ghimbir uscat macinat
Mod de preparare
Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba.
Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata.
Se serveste fierbinte.