Că tot ne apropiem de Halloween m-a gindit să vă răsfăț cu niște brioșe minunat de aromate cu dovleac... :)
Incepem mai intai cu dovleacul razuit pe care il punem intr-o crăticioara pe foc mic cu scorțișoara si 2 linguri de zahar, lăsăm pe foc pina se inmoaie un pic si zaharul se topește. Lăsăm la racit.
Mixăm foarte bine untul moale cu zaharul pină devine spumos apoi adăugăm pe rind ouăle, adăugăm esența de vanilie și dovleacul care intre timp s=a racit și l-am mixat un pic cu blenderul pina a devenit ca un piure. Amestecam foarte bine după care adaugam migdalele macinate, praful de copt si apoi făina. Rezultatul va fii o compoziție ca o smantană groasa pe care o putem lua cu lingura.
Pregatim 24 forme de brioșe de mărime normala si le umplem aprox. trei sferturi cu ajutorul unei linguri. Se coc 20-25 min la 180”C in cuptorul incins in prealabil.
Cit timp se coc brioșele pregatim glazura de unt , adică mixam foarte bine untul cu zaharul pudra in care eu am mai adaugat 3 picaturi de concentrat de esență de vanilie.
Lăsăm glazura la rece pină brioșele sunt gata coapte și racite. Intre timp modelăm fondantul si taiem rondele de marimea brioșelor. Voi puteți să le ornati după cum vă vine mai la indemină ..poate fii doar cu o simplă glazură...voi decideți...
Spor la prajiturit și enjoy pentru cei ce vor sărbători Halloween...:)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise