Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pentru friptura :
  • 1 kg carne pui- pulpe
  • 1 lingura untura( sau doar ulei)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 ml supa pui
  • -pentru galuste bavareze:
  • 3 chifle de 1 zi
  • 80 g pesmet
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica( 2 verzi)
  • 1/3 gogosar
  • patrunjel verde
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • -pentru sos vanatoresc :
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii)
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 200 ml supa de carne
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15 minute.Intr-un vas topim grasimea si prajim carnea pe toate partile, apoi o acoperim cu supa, ii punem un capac si o lasam sa fiarba bine, la foc potrivit.

Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde.

Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie.

Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle.

Ouale le batem bine , adaugam sare si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle.

Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul.

Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele.

Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald.

Intre timp am pregatit si sosul vanatoresc .Dupa ce am curatat si spalat legumele le fierbem in apa cu sare la foc potrivit , pina sunt fierte toate legumele.

Le dam apoi prin blender impreuna cu supa de carne si le punem din nou pe foc cu o frunza de dafin si o lingura cu mustar amestecata cu lingura cu faina, amestecam avand grija sa nu faca cocoloase.

O lingura cu zahar o caramelizam si punem peste ea 3 linguri de apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Adaugam zeama de lamaie vinul si bulionul sau rosiile taiate si fierte.Eu am pus bulion.Gustam sa vedem daca trebuie sare sau piper.

Servim friptura alaturi de cate 3-4 galuste bavareze si sosul vanatoresc.

Aveti putin de munca cu acest fel de mancare, dar credeti-ma ca merita !

Pofta mare sa aveti !

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise