Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru friptura
  • 20 buc. pulpe de pui inferioare
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • Pentru sote
  • 1,250 g mazare curatata
  • 3 morcovi
  • o legatura marar
  • unt cat o nuca
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.

In acest timp ne ocupam de marinata.

Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.

Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.

Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.

Amestecam bine.

Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).

Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.

In tot acest timp ne putem ocupa de sote.

Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.

Dam la foc.

Cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.

Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.

La final se adauga dupa gust sare si piper.

Se aromatizeaza cu marat taiat fin.

Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.

Daca este nevoie putem adauga si putina apa.

Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.

Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Servim calde alaturi de soteul de mazare.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise