Pulpe de pui la capac cu stoemp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Ingrediente

  • pulpe de pui(eu am folosit partea superioara)
  • 1 kg cartofi
  • o ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • sare, piper, cimbru,ulei de masline
  • un cub de unt, jumatate de cana lapte,3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii de usturoi taiati feliute.La sfarsit stropim cu o lingura de ulei de masline.Se aseaza capacul peste o oala cu apa si se introduce la cuptor la foc mediu.Din cand in cand se mai intoarce puiul de pe o parte pe alta.Cand este rumenit este gata.

In timp ce puiul se rumeneste la cuptor curatam, spalam si taiem cartofii ca pentru piure.In alta oala fierbem morcovii si telina.

Ceapa taiata julien o calim un pic, doar cat sa devina moale in cubuletul de unt.

Cand cartofii sunt moi , scurgem de apa si-i pisam ca pentru piure.la fel facem si cu morcovii si telina.peste cartofi adaugam celalte legume pisate si ceapa cu untul.Amstecam totul impreuna , potrivim de sare si piper,adaugam un pic de lapte si cimbru la sfarsit.

Stoemp:fel de mancare specific belgian(piure de cartofi in care se adauga si alte legume:morcovi, varza, adive,ceapa, telina, precum si bacon, kaiser, dupa gust)

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise